۰۲۱-۸۸۱۰۷۵۰۰

فروش پرفرمایی

گاهی اوقات شرکت بازرگانی واردات و صادرات یا همان وارد کننده کالا نمی تواند مستقیما از سازنده خرید کند و به دلایل متعدد به ناچار از واسطه ها استفاده می نماید از این رو مرکز تجارت مالی ایران با توجه به ارتباطات بین المللی گسترده و دفاتر خارجی خود امکان ارائه تمام خدمات از مکاتبات اولیه تاثبت کالا و نهایی نمودن آن با بهترین و رقابتی ترین قیمتها را در زمینه ی انواع محصولات مورد نیاز فعالین اقتصادی را از تمامی کشورهای جهان و تولیدکنندگان معتبر دنیا دارد.

همانطور که فعالین محترم اقتصادی مطلع می باشند قبل از اقدام برای یک معامله، شرکت‌ها اغلب در مورد شرایط معامله مانند قیمت فروش، تخفیف‌ها و تاریخ تحویل مذاکره می‌کنند. هنگامی که این مذاکره به پایان رسید، اولین قدم برای تجارت این است که یک پیش نویس اولیه از فاکتور را برای خریدار ارسال کند که محصولات قابل تحویل توافق شده را نشان دهد. این سند همچنین به عنوان یک قرارداد آزمایشی عمل می کند و به آن پیش فاکتور یا پروفرما یا پروفرما اینویس (proforma invoice) می گویند

پروفرما چیست؟

اولین سندی که در هر معامله تجاری بین المللی توسط فروشنده صادر می‌گردد، پروفرما اینویس است. در واقع پس از برقراری ارتباط دو طرف معامله با یکدیگر و توافقات نهایی، سندی تحت عنوان performa invoice توسط فروشنده برای خریدار ارسال می‌شود تا خریدار اطلاعاتی همچون نحوه پرداخت، نحوه انتقال، مقدار، نام، قیمت، شرکت سازنده کالا و.. را مورد بررسی قرار دهد. وجود پروفرما اینویس در بسیاری از امور بازرگانی نظیر ثبت سفارش کالا، ترخیص کالا، خرید سهم از سیستم‌های بانکی ضروری است؛ بنابراین از آنجا که تنظیم دقیق پروفرما بسیار حائز اهمیت است، در ادامه به تحلیل و بررسی دقیق تمام جوانب آن خواهیم پرداخت.

پیش فاکتور یا پروفرما یک فاکتور اولیه است که قبل از تایید فروش برای خریدار ارسال می شود. این فاکتور موارد تحویلی مانند کالاها یا خدماتی که قرار است تحویل شود، قیمت آنها، اطلاعات حمل و نقل و تاریخ تحویل را برجسته می کند. پس از بررسی پیش فاکتور، خریدار به فروشنده چراغ سبز نشان می دهد. فروشنده اقدام به ارسال فاکتور فروش می کند و معامله شروع می شود

اگر چه قانونی کلی برای اطلاعات داخل پروفرما وجود ندارد، اما به عنوان یک قاعده پذیرفته شده بیشتر پروفرماهای صادره به مانند شکل روبرو هستند. در این قسمت هر بخش پروفرما شرح داده می شود:

  1. اطلاعات فروشنده: در این قسمت کلیه اطلاعات فروشنده با جزییات کامل آورده می شود. این اطلاعات برای صدور گواهی بازرسی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و بهتر است تا حد ممکن دقیق و درست باشد.
  2. اطلاعات خریدار: در این قسمت اطلاعات مشتری یا خریدار کالا ذکر می گردد. این اطلاعات نیز عیناً در گواهی بازرسی کالا مورد استفاده خواهد بود و ملاک صدور گواهی بازرسی برای تعیین آدرس خریدار این آدرس مندرج در پروفرما است.
  3. جزییات حمل: در این قسمت کلیه اطلاعات مرتبط با حمل کالاهای موضوع پروفرما درج می شود. این اطلاعات می توانند شامل نوع حمل، محل بارگیری و محل تخلیه باشد.
  4. شماره و تاریخ و نحوه تسویه: در این قسمت شماره پروفرما، تاریخ آن و اطلاعاتی نظیر زمان تحویل و نحوه تسویه بر اساس زمان تحویل ذکر می گردد. این اطلاعات نیز عینا در گواهی بازرسی درج می گردد.
  5. اطلاعات محصول: در این قسمت اطلاعات محصول مورد معامله از جمله شرح کالا، واحد شمارش آن، وزن کالا، قیمت و امثالهم درج می شود.
  6. اطلاعات بانک: جزییات حساب بانک فروشنده برای پرداخت‌ های خریدار در این قسمت نوشته می شود.
  7. مهرو امضا مجاز: این قسمت توسط فروشنده مهر و امضا می شود. همچنین تاریخ مهر و امضا و محل آن نیز درج می گردد.

زمانی که شرکت خریدار (داخلی) قصد خرید کالا را دارد به شرکت فروشنده (خارجی) درخواست پروفرما می دهد. شرکت فروشنده اقدام به تهیه یک پروفرما جهت فروش کالا می کند. پس از تایید شرکت خریدار و انجام ثبت سفارس، شرکت خریدار برای تعیین  نحوه پرداخت طبق مذاکرات انجام شده با فروشنده می بایست یکی از روش های پرداخت در خدمات بازرگانی بین الملل و خدمات ترخیص کالا مورد استفاده قرار گیرد. که در مجموع پنج روش پرداخت بین المللی در معاملات بین الملل و واردات کالا و ترخیص کالا عبارت اند از خرید به روش حساب باز یا خرید نسیه، خرید به روش پیش پرداخت، خرید با استفاده از برات اسنادی، خرید با گشایش اعتبار اسنادی، و تعهد پرداخت بانکی. از آنجایی که واردات برخی کالاهای خاص، می‌بایست قبل از عملیاتی شدن و اختصاص ارز و همچنین قبل از انتخاب یکی از انواع روش های پرداخت در تجارت بین الملل، از نظر ارزش پروفرما و اصالت فروشنده یا تولید کننده مورد بررسی قرار گیرد.

انجام بررسی اصالت فروشنده، بررسی ماهیت و توانمندی‌های تولید کنندگان/ فروشندگان از طریق بررسی رزومه، مستندات و سوابق کاری، گواهینامه‌ها، تعداد پرسنل، گردش مالی سالیانه، ظرفیت تولید و… آن‌ها صورت می‌پذیرد. همچنین بر اساس مقررات بانکی، پروفرمای تجهیزات پروژه‌های بزرگ صنعتی و خطوط تولید وارداتی، می‌بایست قبل از عملیاتی شدن و اختصاص ارز، مورد تایید از لحاظ ارزش قرار بگیرند. فلذا بررسی ارزش پرروفرما یا به عبارتی تایید ارزش پرفرما یکی از خدماتی است که توسط مرکز تجارت مالی ایران به واردکنندگان و شرکت های بازرگانی ارائه می گردد.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

درباره ما

یکی از مهم ترین سوال های همه ما اینکه بازار مالی چیست و انواع بازار مالی کدام است؟ بازارهای مالی یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی هرکشور هستند که وظیفه اصلی تامین مالی بنگاه های بزرگ را به دوش می کشند. هم چنین به تازگی شاهد شکل گیری بازارهای جدید مالی مانند بازار رمز ارزها هستیم.

مشخصات ما

شبکه های اجتماعی

تمامی حقوق وبسایت متعلق به تیم طراحی مرکز تجارت مالی ایران می باشد.