۰۲۱-۸۸۱۰۷۵۰۰

ارز دیجیتال

تاريخچه ارز  ديجيتال

بيت كوين از نظر خيلی از افراد، نخستين ارز ديجيتال حقيقی يا رمز ارزی است كه در سال ٨٠٠٢ ايده آن در وايت پيپر بيت كوين منتشر شد و در سال ٢٠٠٩ نخستين سكه های آن استخراج شد؛ اگرچه تلاش های زيادی پيش از بيت كوين به منظور ساخت يك ارز ديجيتال صورت گرفت. ايده شكل گيری ارزهای ديجيتال دو مشكل بزرگ را بهمراه داشت كه از آن ها می توان به» اعتماد به شخص ثالث« و» دوبار خرج كردن« اشاره كرد. زمانی كه شما برای انتقال پول و نگهداری آن از بانك ها استفاده می كنيد، در واقع به بانك اعتماد داريد كه اين كار را انجام می دهيد.

دليل محبوبيت ارزهای ديجيتال

به دليل بازار پرنوسان ارز ديجيتال، فن آوری بكار رفته در آنها و ايده های آزادی خواهانه ی آن ها، بين مردم به سرعت محبوب شد. نوسانات بازار ارزهای ديجيتال به موجب نوپايی آنها ، زياد است و امكان دارد قيمت يكی از آنها در يك روز تا چندصد درصد رشد كند و يا چند ده درصد ريزش كند. فن آوری كه در ارزهای ديجيتال بكار رفته با بهره گيری از علم رمزنگاری كه پايه اش رياضيات است، از تقلب افراد ممانعت می كند و در جهت راستگويی سيستم های پرداختی را تشويق می كند. دركنار اين موارد، جنبه آزادی خواهانه و كنارگذاشتن واسطه ها باعث شده تا افراد بدبين به سيستم های مالی سنتی به ارزهای ديجيتال روی بياورند.

کاربرد ارزهای ديجيتال

سهولت در استفاده و امنيت بالا  از مهمترين كاربردهای رمز ارزهای ديجيتالی به شمار می رود. تمامی افراد اين قابليت را دارند كه از ارزهای ديجيتالی به جای پول كاغذی يا كارت های بانكی استفاده كنند. درواقع تمام كارهايی كه با استفاده از پول عادی انجام ميشود، از طريق ارزهای ديجيتالی با سرعت بهتر و امنيت بالاتر قابل انجام است. از خدمات صورت گرفته در بعضی از كشورها با استفاده از رمزارزها می توان به خريدهای روزانه، خريد بليط هواپيما، رزرو هتل و ثبت دامنه سايت اشاره كرد. همچنين بسياری از افراد باتوجه به نوظهور بودن بازار رمزارزها از بازار كريپتوكارنسی به

منظور سرمايه گذاری و كسب سود بهره می برند. به منظور انجام اموری مانند خريد، فروش و بطور كلی معامله ارزهای ديجيتال بايد به صرافی ارز ديجيتال مراجعه كنيد؛ صرافی های مجازی كه به فعاليت در قالب سايت يا اپليكيشن موبايل می پردازند.

انواع ارز ديجيتال يا کريپتوکارنسی

با توجه به تنوع ارزهای ديجيتال، اكثرشان دارای كاركرد و ويژگی های مشابهی هستند. بيت كوين از معروف ترين آن ها به شمار می رود. ولی در دنيای كريپتوكارنسی ها، موارد و گزينه های مشهور ديگری وجود دارد كه شامل ترون،  ريپل، اتريوم، لايت كوين، استلار  و مونرو می باشد. ارزهای ديجتال از نظر قوانين و مقررات، به دو دسته به شرح زير تقسيم  می شوند:

-ارزهای ديجيتال متمركز:

ارز ديجيتال متمركز يعنی يك فرد وجود دارد تا نظارتگر بر اموری همچون تراكنش ها و معاملات همانند بانك باشد.

زمان مراجعه به بانك، تعدادی اپراتور می بينيد كه يك سری از كارها مثل تراكنش ها و يا معاملات را انجام می دهند

ارز ديجيتال غيرمتمركز :

ارز ديجيتالی غيرمتمركز در مقايسه با ارزهای ديجيتالی ديگر در بازار مشهورتر هستند و به نوعی به عنوان رهبران بازار ارزهای ديجيتال محسوب ميشوند.

ارزهای ديجيتال غيرمتمركز، مدير مركزی شخص ثالث ندارند. در عوض ، يك سيستم توزيع وظيفه احراز هويت، تراكنش های مبتنی بر ارزهای ديجيتال را بر عهده دارد .اكثر ارزهای ديجيتال غير متمركز نظير بيت كوين ، لايت كوين و اتريوم مبتنی بر شبكه بلاكچين هستند. زمان درخواست يك تراكنش، اين درخواست از تعداد زيادی كامپيوتر در شبكه تشكيل می شود. پس از اين كه تراكنش توسط شبكه تا ئيد شد، يك بلوك دائمی كه حاوی اطلاعات تراكنش است، به شبكه بلاكچين اضافه ميشود و تراكنش، كامل می شود و به ثبت ميرسد. شبكه همتا به همتا غيرمتمركز  در مقايسه با سيستم متمركز از مدير مركزی ممانعت می كنند و در نتيجه در اين نوع تراكنش ها، مشكل امنيتی مركزی رخ نمی دهد. از سوی ديگر، غيرمتمركزسازی به علت عدم وجود واسط ها، باعث ميشود بين طرفين، شفافيت بيشتری بوجود بيايد و همچنين هزينه های تراكنش كاهش يابد.

مزايای ارزهای ديجيتال

ارز ديجيتال در مقايسه با پول های رايج( فيات) مزايای فراوانی دارد و به همين علت هم روزانه بيشتر مورد استقبال قرار می گيرند.

*افزايش توليد ناخالص ملی:

دولت درصورت استخراج ارز های ديجيتال و فروشش به كشورهای خارجی ميتواند درآمد چشمگيری را كسب كند.

همينطور اگر برای استخراج بيت كوين ، قانون شفافی داير شده باشد دولت می تواند درآمد فراوانی را از ماليات ماينر ها كسب كند.

*امنيت بالای ارزهای ديجيتال:

معاملات رمزارز وابسته به بستر شبكه بلاك چين می باسد، گره های اين شبكه توسط هزاران كاربر بوجود می آيد كه اين كار باعث ميشود كه كار هك شبكه بلاك چين تقريباً غيرممكن شود.

*كارمزد پايين ارز ديجيتال:

به دليل اينكه ارزهای ديجيتال برای كنترل تراكنش ها نهاد واسطه ای ندارند، به اين ترتيب هزينه ی كارمزدی ندارند.

معمولاً در چنين معاملاتی، كارمزد به منظور پرداخت هزينه های صرافی و درگاه می باشد

*حريم خصوصی:

هيچ فرد يا سازمانی غير از شما قادر نيست كه دارايی های رمزارز شما را كنترل كند و شما تنها شخصی هستيد كه با داشتن كليدهای خصوصی می توانيد به دارايی هايتان دسترسی پيدا كنيد.

*دسترسی جهانی ارزهای ديجيتال:

ماهيت غيرمتمركز ارزهای ديجيتال در تمام جهان، آنها را قابل دسترس می كند. رمز ارزها در كنار واحد پول ديجيتال، برای تريد بين المللی به يك چشم انداز تبديل شده اند. برعكس پول سنتی كه به تائيديه بانك ها برای انتقال پول نياز دارد، قابليت اين ارزها اينست كه خود مختاری و استقلال مالی را به افراد عادی بدهند، بدون آنكه توسط بانك ها تائيد شوند.

*اصلاح ساختار اقتصادی:

به دليل آنكه ارز های ديجيتال از علوم جديد استفاده می كنند به همين علت به روشی مديريت ميشوند كه مانع تورم و چاپ بی رويه پول ميشوند. اكثر ارز های ديجيتال مثل بيت كوين و ريپل در تعداد محدودند و عمل استخراج پس از استخراج آخرين واحد به پايان ميرسد و به همين خاطر، حجم پول به علت كسری بودجه های دولتی افزايش پيدا نميكند. با اين روش ميزان تورم كاهش می يابد و در نتيجه ساختار اقتصادی كشور اصلاح ميشود.

معايب ارزهای ديجيتال

>دوستی مجرمان با ارزهای ديجيتال:

ماهيت رمزارزها يا ارزهای ديجيتال، عدم مخفی بودن حساب ها و عدم نظاره گری يك سازمان، موجب جذب تبهكاران ميشود.

>ثبات قيمت:

نوسانات قيمت ارز های ديجيتال بسيار بالاست، به همين منظور دولت ها در اين سيستم دخالتی ندارد. نوسانات قيمت بالا يك تهديد جدی و بزرگ برای سرمايه گذاران بزرگ محسوب ميشود كه شايد برای بعضی از افراد نوسانگيری مفيدی باشد ولی يكی از دلايل محكم مخالفت افراد قديمی و باتجربه اينست كه به دنبال ثبات و ريسك كم تر هستند.

>عدم ثبات:

با وجود تمام خوشبينی های رمزارزها، هنوز اين رمزارزها بطور عمومی استفاده نشده اند و اگر رمزارزی اعتبارش را به هر علتی از دست بدهد، عملا برای شما كاربردی ندارد.

>از بين رفتن سرمايه در صورت از بين رفتن كليدهای خصوصی:

در صورت فراموش يا گم كردن كليدهای خصوصی ديگر به هيچ ترفندی نميتوانيد سرمايه ی خود را بازگردانيد، كليدهای خصوصی قابليت بازيابی ندارند .

 

.

 

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

پروژه های مرتبط

درباره ما

یکی از مهم ترین سوال های همه ما اینکه بازار مالی چیست و انواع بازار مالی کدام است؟ بازارهای مالی یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی هرکشور هستند که وظیفه اصلی تامین مالی بنگاه های بزرگ را به دوش می کشند. هم چنین به تازگی شاهد شکل گیری بازارهای جدید مالی مانند بازار رمز ارزها هستیم.

مشخصات ما

شبکه های اجتماعی

تمامی حقوق وبسایت متعلق به تیم طراحی مرکز تجارت مالی ایران می باشد.